Maarten van der Weijden Foundation

ZWEMMEN VOOR HET GOEDE DOEL

Sinds juli 2017 heeft Maarten zijn eigen stichting, de “Maarten van der Weijden”-foundation. Met zijn stichting hoopt Maarten het leven van voormalig, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren. De organisatiekosten van de stichting worden betaald vanuit sponsorgelden. Er is al €16607,25 gedoneerd. Bedankt!!

Ik wil Maarten ook steunen >

Volg ons

Maarten haalt dubbele kanaaloversteek!

Maarten van der Weijden / Nieuws  / Maarten haalt dubbele kanaaloversteek!

Maarten haalt dubbele kanaaloversteek!

Het is Maarten gelukt! 18 uur en 45 minuten na zijn vertrek uit het Engelse kustplaatsje Dover tikte hij dan eindelijk de Engelse kust weer aan op Shakespeare Beach. In de nacht van zaterdag op zondag sprong Maarten om 3:44 uur de zee in. De eerste uren waren koud en zwaar. Coach Marcel van der Togt veranderde de voedingsstrategie en begon met het schenken van thee. Elke 20 minuten werd er wat drinken en eten gegeven. Het enige houvast voor Maarten tijdens zijn zwemtocht op zee. 8 uur en 54 minuten later klom hij na 51km aan wal bij Calais aan de Franse kant van het kanaal.

Ik ga nog ff een stukkie

Na een snelle lunch begon hij zwemmend weer aan de tocht terug. Onderweg kreeg Maarten gezelschap van dolfijnen en zeehonden. De zon scheen fel in de middag en verwarmde de koude wind. Met een steady slag kwam in de avond de Engelse kust weer in zicht. De laatste 3 kilometer waren zwaar; het zeewater was koud met zijn 17 graden. Coach van der Togt heeft hem letterlijk naar de kant geschreeuwd. Na nog eens 9 uur en 51 minuten zwemmen, kon hij dan eindelijk zijn Daisy en hun dochters in de armen sluiten.

Maarten de ochtend na zijn dubbele oversteek:

Ik voel me leeg en kapot, maar vooral ook heel blij dat het gelukt is. Dit was, hoe zwaar ook, pas een#trainingstochtje. Op 21 aug zal ik bij RTL Summer Night vertellen wat m'n ultieme doel is!

Kijk ook maandag 21 augustus naar RTL Summer Night

Aanstaande maandag 21 augustus zal Maarten bij RTL Summer Night vertellen waar zijn #trainingstochtje voor bedoeld was. Kijk ook en ontdek hoe jij straks met Maarten mee kunt zwemmen!

No Comments

Reply