Maarten van der Weijden Foundation

ZWEMMEN VOOR HET GOEDE DOEL

Sinds juli 2017 heeft Maarten zijn eigen stichting, de “Maarten van der Weijden”-foundation. Met zijn stichting hoopt Maarten het leven van voormalig, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren. De organisatiekosten van de stichting worden betaald vanuit sponsorgelden. Er is al €16607,25 gedoneerd. Bedankt!!

Ik wil Maarten ook steunen >

Volg ons

Maarten

Wie is Maarten van der Weijden?

Maarten van der Weijden is de enige Olympisch kampioen die, voordat hij kampioen werd, kanker heeft gehad. Het zit in hem dat hij altijd beter wil worden. Door zijn doorzettingsvermogen en realisme lukt hem dat vaak ook en is hij na zijn sportcarrière een succesvol spreker, schrijver en financieel manager bij Unilever geworden.

Maarten in het kort

Naam: Maarten van der Weijden
Geboren: 31-03-1981, Alkmaar
Nationaliteit: Nederlandse
Woonplaats: Waspik
Opleiding: Wiskunde aan de Universiteit Utrecht
Voormalige sport: Open Water Zwemmen (5, 10 en 25km)
Voormalig coach: Marcel Wouda
Huidige functie: Zelfstandig ondernemer (o.a. spreker en schrijver)
Vrijwilligerswerk: Maarten van der Weijden Foundation

Maarten: jezelf blijven verbeteren

Als klein kind zette Maarten parcours voor zichzelf uit waarbij hij voortdurend probeerde zijn eigen tijden te verbeteren. Het besef dat je beter wordt zodra je er meer tijd in investeert, kwam goed van pas toen hij op zijn achtste serieuzer begon te zwemmen en records begon te verbreken.

In 2001 kreeg Maarten de diagnose kanker (acute lymfatische leukemie) en had hij een periode weinig controle op zijn eigen leven. Maarten was afhankelijk van de medische wereld of hij beter zou worden. Door een goede behandeling had hij het geluk te herstellen en pakte hij niet veel later het zwemmen weer op.

Door hard te trainen en goed na te denken over zijn kansen, werd Maarten steeds beter en behaalde hij in 2008 goud op de Olympische Spelen in Beijing (open water zwemmen, 10km). Al snel realiseerde Maarten zich dat hij het hoogst haalbare in de sport bereikt had en ging hij op zoek naar nieuwe doelen waarbij hij zichzelf kon verbeteren. Maarten is momenteel zelfstandig ondernemer (o.a. geven van presentaties) en probeert als vrijwilliger zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek.